Tag en professionsbachelor som maskinmester -
Bliv teknisk projektleder med internationalt potentiale
Maskinmesteruddannelsen har mange indgange, ligesom den har mange udgange; du bestemmer selv, hvilken maskinmester du vil være. Du kan tage en professionsbachelor som maskinmester både med en erhvervsfaglig og gymnasial baggrund. En ting er dog fælles for alle maskinmesterstuderende: Uddannelsen er krævende og kalder på et solidt kendskab til matematik, fysik og kemi, men gør dig til gengæld klar til at håndtere alsidige udfordringer.
Med en professionsbachelor som maskinmester fra Teknika får du en teknisk lederuddannelse, der åbner døre både inden- og uden for Danmarks grænser, hvor du kan arbejde med teknisk projektledelse og bidrage til den grønne omstilling.
Med sine mange lokationer på tværs af Sjælland og et i Grønland er mulighederne mange for at blive optaget på Teknikas maskinmesteruddannelse i både i vinter- og sommerhalvåret.

Udvalg og foreninger
Teknikas studieforening er med til at skabe et godt studiemiljø med sociale arrangementer, kontakt til faglige foreninger og ved at være repræsentanter for de studerende i skolens bestyrelse, studienævn, forskellige udvalg og andre bestyrelsesaktiviteter indenfor skolens rammer.
Åbent Hus på Teknika
Campus Lyngby og Kalundborg holder årligt Åbent Hus, hvor du kan møde nuværende studerende, alumner og undervisere. Arrangementet byder på rundvisninger af vores ambassadørkorps, der er klar til at fortælle om deres egen vej ind på uddannelsen og om studielivet som maskinmesterstuderende.
Arrangementerne er en oplagt mulighed for at møde kommende studiekammerater samt undervisere og selvfølgelig til at høre alumner, hvilken maskinmester de er blevet til med deres uddannelse.

Teknikas ambassadørkorps
Teknikas ambassadørkorps består af dedikerede, nuværende studerende som står klar ved de forskellige arrangementer på Teknika såsom Åbent Hus, Karrieredage eller bare en uformel snak med nye studerende. Er du interesseret i en rundvisning på Campus Lyngby er du velkommen til at skrive til korpset og aftale en rundvisning med vores ambassadører.

Følg med i livet på Teknika
Både som færdiguddannet maskinmester og som -studerende er der mange døre, der står åbne for dig; det er virkelig dig, der bestemmer, hvilken maskinmester du vil være.
Derfor deler vi alumners, praktikanters og studerendes historier på vores YouTube-kanal, hvor du får et indblik i, hvad maskinmesterfaget kan indebære, og hvilke vidt omfattende værkstedsprojekter de studerende kaster sig ud i. På kanalen finder du blandt andet også studievejledningen, der svarer på spørgsmål om den motiverede ansøgning.
Uddannelsens opbygning
På 1. til 3. semester (M1-M3) får du praktisk og teoretisk viden om håndværk som drej, svejs og fræs. Dette kaldes værkstedsforløbet. I de første ni måneder modtager du undervisning, og i de efterfølgende ni måneder skal du i virksomhedspraktik, hvor du prøver dit håndværk af hos en virksomhed.
Fra 4. til 7. semester (M4-M7) får du brug for al din viden om matematik, fysik og kemi, da du begynder på uddannelsens professionsbachelordel. Her møder du fag som grundlæggende termodynamik, elektroteknik, procesanalyse og automation samt projekt- og personaleledelse.
På 8. semester (M8) har du valgfag om enten den grønne energis cyklus, Industry Technology, Technical Facility Management eller Marine Engineering and Management.
På 9. semester (M9) skal du i bachelorpraktik hos en virksomhed i tre måneder og efterfølgende skrive dit bachelorprojekt med afsæt i en konkret udfordring eller problemstilling identificeret i bachelorpraktikken.
Når du har afleveret og bestået dit bachelorprojekt, er du færdiguddannet maskinmester.
Uddannelsens længde
For dig med en relevant erhvervsuddannelse:
3 år (M4-M9)
For dig med en gymnasial uddannelse:
4½ år (M1-M9)
Semestre udbudt på de forskellige lokationer
Campus Lyngby: M1-M9
Campus Kalundborg: M4-M9
Værkstedsforløb Næstved: M1-M3
Værkstedsforløb Holbæk: M1-M3
Værkstedsforløb Sisimiut: M1-M3




Værkfører
Christina - 34 år
Christina Bekker Michelsen, 34 år, er oprindelig uddannet mekaniker, men efter syv år som mekaniker og værkfører genovervejede hun sit job og arbejdssituation og valgte maskinmesteruddannelsen:
"Det var mulighederne for at gøre karriere og udvide mine ledelseskompetencer, der fik mig til at søge ind på maskinmesteruddannelsen. En uddannelse jeg i øvrigt også overvejede som helt ung," fortæller Christina.
Fremtidsdrømme
”Jeg vil gerne udforske de mange muligheder og finde det, der virkelig fanger mig. Og alt fra vindmøller til medicinalindustrien lyder spændende," fortæller hun.