Praktikanter fra Teknika
Hos Teknika tilbyder vi stærke samarbejdsmuligheder for virksomheder, der ønsker at bidrage til uddannelsen af fremtidens tekniske ledere. Som samarbejdspartner får din virksomhed adgang til dygtige studerende med teoretisk viden og praktiske færdigheder. Et samarbejde der er med til at sikre en direkte forbindelse mellem jeres virksomhed og kommende maskinmestre.
Som godkendt praktiksted for Teknikas maskinmesterstuderende får I adgang til studerende med opdateret viden og tekniske færdigheder inden for blandt andet grøn omstilling, energiforsyning og driftsoptimering. Studerende gennemgår på første del af uddannelsen et ni måneders værkstedsskoleforløb, hvor de lærer grundlæggende tekniske håndværk.
På uddannelses sidste semester følger tre måneders professionspraktik, hvor de studerende får praktisk erfaring med de færdigheder, de har opnået, samtidig med at de bliver en del af virksomhedens daglige drift. Derudover skriver den studerende et bachelorprojekt med afsæt i en konkret udfordring eller problemstilling identificeret i praktikforløbet. Dette er en mulighed for virksomheden til at få belyst og et konkret problemstilling eller udviklingsopgave.
Hvorfor vælge praktikanter fra Teknika
Adgang til talent
Få kontakt til studerende med nyeste tekniske viden og praktisk erfaring.
Praktikopgaver
Studerende arbejder med konkrete tekniske projekter og optimering af processer, der kan styrke jeres virksomheds resultater.
Løbende dialog
Praktikkonsulenter og vejledere fra Teknika støtter op omkring praktikforløbet og sikrer et vellykket samarbejde.
Virksomhedspraktik (fra værkstedsforløb)
Efter at have gennemført et ni måneders værkstedsforløb, hvor de studerende har opnået grundlæggende teknisk viden og praktiske færdigheder, skal de i ni måneders virksomhedspraktik.
Et forløb med en praktikant fra værkstedsforløbet giver virksomheden rig lejlighed til at drage nytte af den studerendes fokus på praktisk anvendelse af håndværksmæssige færdigheder i et virksomhedsmiljø.
Professionspraktik (bachelorsemester)
Maskinmesterstuderende skal på deres 9. og afsluttende semester i virksomhedspraktik igen; denne gang som stort set færdiguddannede maskinmestre. Derfor kan de løse konkrete, maskinmesterrelaterede opgaver samt give kvalificerede og professionelle input
Desuden skriver mange af de studerende bacheloropgave med udgangspunkt i konkrete problematikker, som de har arbejdet med i deres praktikvirksomheder. Med andre ord udgør det endelige bachelorprojekt et kvalificeret løsningsforslag til bestemte udfordring i virksomheden.
Ofte stillede spørgsmål om praktik
Virksomhedernes kontaktperson på Teknika er praktikkonsulent, Esben Glintborg Riis. Konsulenten kan svare på spørgsmål om praktikken eller hvis der opstår problematikker, som ikke kan klares ved dialog på virksomheden.
Hvis din virksomhed er interesseret i at blive godkendt eller har spørgsmål vedrørende de to typer praktikker, skal I ligeledes kontakte praktikkonsulenten.